Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A tank a Honda GX-szerű motorokon egybe van építve a blokkal (ejtőtartály), a versenygokartokon a kormány alatt van.

 

Kép

 

Amatőr építésekhez egy megfelelő méretű műanyag kanna is tökeletesen jó, gondoskodni kell viszont a benzin motorba juttatásáról. Erre egy mechanikus AC-pumpát szokás felszerelni, nekem és másoknak is nagyon bevált a régi Skodák AC-ja (könnyen felszerelhető és kézi működtetőkarja is van) de szerintem bármilyen hasonló AC-t fel lehet rakni. A hátsó csapágytartókra keresztben kerül egy laposvas, amihez a AC-t lehet csavarozni. A hátsó tengelyre kell egy excenter, ami kb 5 mm-t emeljen az AC karján. Az AC pontos helyét próbálgatással érdemes meghatározni, le-fel mozgatva, vagy döntve.

 

 

 

Kép

 

Excenter rajzon

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

Excenter felszerelve

 

Kép

 

 

 AC és az excenter

 

 

 

 

 

 

Kép Mivel a Skoda AC sokkal több benzint nyom, mint amire a motorunknak szüksége van, kell egy visszafolyó ágat is csinálni.

 

 

 

 

AC, excenter és a visszafolyó ág T-csonkja

 


Mind a szívó, mind a visszafolyó ág csövét felülről vezessük a tankba. A szívóághoz a tankon belül is kell egy cső, ami leér majdnem a tank aljára, de hagyjuk 1 cm-el rövidebbre, hogy a benzin alján lévő koszt ne szívja fel.

Kép

 

 

 

 

 

 

A szívó és a visszafolyó ág csövének bevezetése a tankba.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

AC

(Miki, 2014.12.26 11:08)

Szia!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha skoda AC-t használsz elég a túlfolyáshoz egy sima T elágazó? A főágban le fog csökkenni annyira a nyomást, hogy nem nyomja le a tűszelepet ha az bezárt? Nem kell semmi szűkítés vagy valami nyomás határolás az AC-ben?
Előre is köszi!

Re: AC

(ZYLO, 2014.12.26 22:27)

Szia,

Nem kell szűkítő, sem nyomáshatároló, csak egy T elosztó. Nincs ott nagy nyomás, hiszen a cső másik vége simán a tankba vezet. Nálam az egyenes ág megy a karbira, ami abból derékszögben kiágazik, az megy vissza a tankba.

Re: Re: AC

(Miki, 2014.12.28 10:56)

Oké, akkor nekem is úgy lesz:)
Köszi szépen!

Üzemanyag ellátás

(Jani, 2012.08.30 19:50)

Szia!
Az jó megoldás hogy egy mechanikus benzinpumpa táplálja a karbit? Ha megáll a gép akkor meddig képes még üzemelni üzemanyag utánpótlás nélkül?

Re: Üzemanyag ellátás

(ZYLO, 2012.08.30 23:24)

Úgy érted, hogy az általam alkalmazott megoldás jó-e? Jó. :)

Nem tudom pontosan, mennyi ideig jár a motor egy úszóháznyi benzinnel, szerintem fél-egy percig biztosan. Sohasem álltam járó motorral egy percig, de most már kipróbálom, mert többen kérdezték ezt.

Egyébként van kézikar a Skoda AC-n, ha mondjuk félpercenként pumpálsz rajta hármat, órákig állhatsz... :)